Temel Hücre Kültürü Teknikleri Kursu

KURS HAKKINDA

Değerli Araştırmacı,

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Hücre, Doku, Organ Nakli Merkezi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı tarafından 27-29 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Temel Hücre Kültürü Teknikleri Kursunda sizleri ağırlamaktan onur duyacağız.

Temel Hücre Kültürü Teknikleri Kursunun birincil amacı, temel hücre kültürü prensiplerinin teorik ve pratik olarak kazanımlarının sağlanmasıdır. Hücre kültüründe terminoloji, hücre kültür çeşitleri, hücre kültür laboratuvarında kullanılan sarflar ve cihazlar, hücre kaynakları ve izolasyon yöntemleri, hücre kültürünün özellikleri, hücre dondurma-çözme-sayma ve hücre karakterizasyon uygulamaları eğitimlerini kapsamaktadır. Kültüre alınan hücrelerin MACS yöntemi ile ayrımlanması, immünositokimya ve TUNEL yöntemleri ile analizlerinin uygulamalı olarak yapılacak olması bu alanlarda çalışan araştırmacılara katkı sağlayacaktır.

Bu amaçla bir günlük teorik eğitimin ardından iki gün uygulamalı eğitim verilecektir. Uygulamalı kursa katılacak her araştırmacı birebir uygulama yapma imkânı bulacaktır.

Kurs Programı

Düzenleme Kurulu